Ce sunt cartusele compatibile?

 In ultima perioada, apare tot mai des notiunea “compatibil” atunci cand ne referim la cartusul pentru imprimanta, indiferent daca este un echipament cu cerneala sau laser.  Cartusele compatibile sunt cartusele produse de o terta parte si nu de producatorul original al imprimantei. Acestea sunt proiectate sa indeplineasca specificatiile tehnice ale producatorului de echipamente.

Care sunt avantajele folosirii  cartuselor compatibile?

In primul rand, alegem cartuse compatibile pentru a economisi bani, chiar foarte multi bani. Cartusele compatibile sunt o alegere mai economica, nu doar prin comparatie cu cele originale, ci si fata de cartusele reconditionate.

Pentru a va face o idee despre diferenta de pret dintre un cartus original (OEM) si unul compatibil, vom analiza cateva exemple preluate de pe site. Vom face o comparatie atat intre cartusele cu cerneala, cat si intre cartusele laser, pentru a evalua mai clar suma de bani pe care o putem economisi folosind  aceste cartuse compatibile.

Exemple cartuse cerneala :

  •  Un cartus destul de popular de la Canon, PGI-570 BK XL compatibil, este cu peste 70% mai ieftin fata de versiunea originala a aceluiasi cartus, respectiv 26 RON varianta compatibila si 73 RON cartusul original.

  •   Un alt cartus des intalnit, de aceasta data de la HP - HP CF217A, exista in doua variante, cu sau fara cip. Pentru un rezultat corect, vom compara doar preturile cartuselor cu cip - pret cartus compatibil cu cip 167 RON versus pret cartus original cu cip 330 RON.

Aceastea sunt doar doua exemple mai uzuale, putand continua cu analize similare facute cu diferite produse de pe site, comparand varianta originala a cartusului cu varianta sa compatibila.

Cate pagini pot imprima cu un cartus compatibil?

  Numarul de pagini pe care le puteti imprima depinde foarte mult de specificatiile tehnice ale cartusului original, deoarece unele cartuse au un randament de imprimare mai mare decat altele. 

  In prezent, standardele industriei de printing calculeaza randamentul (estimatul de pagini imprimate) pe baza unei acoperiri  a paginii de 5% (doar 5% din suprafata unei coli de hartie A4 este tiparita). De exemplu, un cartus  compatibil  sau original cu randamentul de 100 de pagini  va imprima 100 de pagini cu o acoperire de 5%  si 50 de pagini cu o acoperire de 10% a paginii listate.

  De multe ori, se asociaza pretul scazut al cartusului compatibil cu un numar de pagini listate mai mic decat in cazul unui cartus original sau cu o calitate mai slaba a printarii. Din pacate, nu este total falsa aceasta asociere, din cauza invaziei pietii, din ultima perioada, cu zeci de modele de cartuse de provenienta chinezeasca, fara respectarea standardului de calitate si fara vreun control minutios al acestora. Pentru a obtine preturi de vanzare din ce in ce mai mici, implicit pretul de productie a trebuit redus la maxim prin utilizarea unor materiale si componente de calitate indoielnica, care afecteaza calitatea printarii, dar si rezistenta in timp a produsului final. 

  Pentru a fi siguri că alegerea voastră este corectă atât tehnic, cât și calitativ, echipa Inkark vă stă la dispoziție cu informațiile de care aveți nevoie, experiența noastră de 15 ani în acest domeniu devenind aliatul vostru de nădejde.