Inkark
Your Cart

Recomandari

Ce trebuie sa faci inainte si dupa incarcarea cartusului ?


     Inainte de reincarcare, fiecare cartus de cerneala este supus unei operatiuni de spalare, folosindu-se un cleaner special si jet de aburi, dupa care este introdus intr-o baie de ultrasunete. Aceasta procedura se realizeaza pentru a curata capul cartusului, prelungind in acest mod durata de functionare a acestuia. 

Resetarea cartuselor cu chip se face la fiecare incarcare, atunci cand se impune aceasta operatiune. Numarul de reumpleri ale unui cartus depinde atat de tipul cartusului, cat si de modul in care acesta este folosit. Un cartus de cerneala poate fi reincarcat, prin umplere cu cerneala, de aproximativ 3 – 4 ori, putându-se realiza, in unele cazuri, chiar si 10 reumpleri consecutive. Cartusele pentru imprimantele laser si pentru copiatoare suporta o medie de 2-3 reumpleri.

Operatiunile de reincarcare, in cazul acestora, includ tehnici de desfundare, aspirare toner depus pe mecanismele de  angrenare din interior, amorsare, curatare cilindri si curatare lamele de stergere.


Sfaturi utile pentru utilizarea optima a cartuselor:

  • Trebuie urmarit, ca inainte de reumplere, sa nu se epuizeze prin printare toata cerneala din cartus. Este recomandabila reumplerea cartuselor intr-un interval cat mai scurt de timp, dupa ce acestea s-au golit.

  • Cartusele golite nu trebuie tinute in afara imprimantei pentru o perioada mai mare de 24 de ore, in acest mod evitandu-se uscarea si infundarea duzelor capului de printare.

  • Niciodata nu se aplica scotch sau orice alta banda adeziva pe capul de printare, aceasta manevra putand conduce la deteriorarea irecuperabila a cartusului.

  • Pentru a se putea preveni uscarea cernelei in capul de printare, in cazul cartuselor al caror cap de printare se afla in imprimanta se recomandata achizitionarea unui set de cartuse de rezerva.

  • Se recomanda utilizarea imprimantei de cel putin 2 ori in cursul unei saptamani.

  • Pentru rezultate optime la imprimare, dupa introducerea in imprimanta a cartusului, se recomanda efectuarea procedurii „curatare cartus”. In cazul cartuselor laser, acestea nu trebuie expuse la lumina, existand riscul deteriorarii cilindrilor fotosensibili. Recomandam pastrarea lor in pungi negre, in locuri intunecoase.

Pentru toata gama de consumabile de printare jet si laser, cat si pentru serviciile de incarcare cartuse si service imprimante si multifunctionale, te asteptam si in magazinul nostru fizic din Cluj, str. Caii Ferate nr. 11.

Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza site-ul inkark.ro pe ShopMania